اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1398/11/20 - 19:45
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 724
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهور و رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران 

رونمایی از فاز اول بزرگ ترین مجتمع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاهی 

مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران همزمان با چهل و یکمین سالگرد پیروزی جمهوری اسلامی ایران و گرامیداشت دهه فجر سال 98 افتتاح و راه اندازی شد. 

در ابتدای این مراسم که یکشنبه 20 بهمن 98 در ساختمان آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه برگزار شد، از چند محصول فناورانه رونمایی، فاز اول مجموعه اطاق های تمیز مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران افتتاح و آزمایشگاه های این مرکز مورد بازدید قرار گرفت  در ادامه در نشستی دکتر عباسعلی کریمی رییس دانشگاه، حضور معاون علمی رئیس‌جمهور در قدیمی‌ترین دانشگاه علوم پزشکی کشور را گرامیداشت و گفت: ما وارث دارالفنونی هستیم که 168 سال پیش امیرکبیر بنیان‌گذار آن بود. سال‌ها بعد، دارالفنون به مدرسه طب منتقل و درنهایت دانشگاه علوم پزشکی تهران تشکیل شد و امروز این دانشگاه با هزار و 800 عضو هیئت‌علمی، خدمات گسترده آموزشی، پژوهشی و درمانی را به جامعه ارائه می‌دهد.
رییس دانشگاه بابیان اینکه در این دانشگاه پتانسیل بسیاری وجود دارد و تمامی امکانات آن در اختیار جوانان است افزود: بااینکه در دانشگاه قدیمی هستیم ولی ما طرفدار جوانانیم و امیدوارم به‌زودی این جوانان در جایگاه واقعی خود قرار گیرند.
وی در پایان سخنان خود از حمایت‌های معاون علمی رییس‌جمهور از دانشگاه قدردانی کرد و گفت: جا دارد از نگاه ویژه شما به جوانان و حمایت‌هایتان از دانشگاه تشکر کنم. 

 
بازشدن دریچه جدید در حوزه علوم پزشکی 
در ادامه سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به اینکه با این قوت و قدرت که دکتر کریمی حامی دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند ما هم هستیم، گفت: راه اندازی این مرکز با وجود زیر ساختهای مناسبی که دارد در کشور بی نظیر است.
وی با بیان اینکه ایران در حوزه سلول‌های بنیادی در دو بخش علمی و تجاری مقام اول منطقه را دارد، یادآور شد: موضوع تجاری سازی سلول های بنیادی مساله ای است که در این دولت به آن توجه ویژه ای شده که با همکاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سازمان غذا و دارو در حال انجام است.
دکتر ستاری افزود: تعداد محصولاتی که از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تاییدیه گرفته و افزایش یافته همچنین تعداد شرکت های دانش بنیان در این حوزه به ۱۰۰ شرکت رسیده و این عدد قابل تاملی در حوزه سلول های بنیادی است. 
وی تصریح کرد: هر کشوری این تعداد شرکت و محصول را ندارد اکنون ۷ دانشکده در حوزه سلول های بنیادی فعالیت دارند و اتفاق جدیدی است، همچنین روش های جدید سلول های بنیادی هزینه ها را کاهش و روش های جدیدی برای درمان ارائه می دهد که برای بیماران قابل دسترس تر است و آینده علم پزشکی است.
 
توضیح اینکه؛ مرحله (فاز) اول مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با حمایت ستاد سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طراحی و با حضور جمعی از مسئولان به بهره برداری رسید. 
مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دارای ۷ دپارتمان و آزمایشگاه مجهز است و تاکنون ۱۲ هسته فناور و شرکت نوپا و ۵ شتاب دهنده تخصصی در آن مستقر شده اند، این مرکز با تامین زیر ساخت های مورد نیاز اساتید، دانشجویان، هسته های فناور و شرکت های نوپا و جلب مشارکت ۵ نفر از اساتید به نام ایرانی مقیم خارج از کشور، زمینه لازم برای توسعه بیش از ۵۰ محصول فناورانه و تجاری سازی آنها را فراهم کرده است. 
برگزاری مستمر سمپوزیوم های آموزشی، جشنواره بین المللی سلول های بنیادی، آموزش دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی، برگزاری فن بازار ها، تامین امکان مواجهه شرکت ها با سرمایه گذاران و تامین سرمایه گذار و فعال سازی ۵ شتاب دهنده از دیگر فعالیت های این مرکز بوده است.
طی ۵ سال گذشته با حمایت ستاد سلول های بنیادی معاونت علمی ریاست جمهوری تعدادی مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در سطح دانشگاه های علوم پزشکی کشور طراحی و راه اندازی شده است.  
در این مراسم از محصولات بیش از ۱۰ شرکت نوپای مستقر در مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران بازدید به عمل آمد و از محصولات تجاری شده برخی شرکت ها نیز رونمایی شد.  
مراکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه های علوم پزشکی کشور، یکی از مهم ترین ساختارهای دانشگاه های نسل سوم محسوب شده که در سه حوزه، آموزش، پژوهش و توسعه منابع انسانی، توسعه فناوری و تجاری سازی و توسعه خدمات بالینی سلولی فعالیت می کنند.
این مراکز با تامین زیر ساخت های آزمایشگاهی و پذیرش هسته های فناور و شرکت های نوپا متشکل از اساتید و دانشجویان، بستر لازم را برای تبدیل ایده ها و دانش به محصول را فراهم و با جلب مشارکت صاحبان سرمایه زمینه تجاری سازی دانش اساتید و دانشجویان را فراهم می آورند، این روند همان کریدور تبدیل ایده تا محصول و دانش به ثروت است.
مراکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی به عنوان یکی از ساختارهای مهم تبدیل دانشگاه های نسل دوم به دانشگاه های نسل سوم کمک می کنند تا مراکز علمی ما علاوه بر دانش و دانش آموخته بر اساس نیاز جامعه و بازار به تولید فناوری مورد نیاز کشور و دانش آموخته کارآفرین هم بپردازند و عملا از یکسو نیاز جامعه را پاسخ داده و از محل فروش فناوری منتج از تحقیقات دانشگاهی درآمدی برای دانشگاه ها کسب کنند.
 
 
در پایان مراسم افتتاح فاز اول بزرگ ترین مجتمع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه، چند تفاهم نامه همکاری بین شتاب دهنده های حاضر در نمایشگاه منعقد و به امضاء رسید. 
خبرنگاران: سمیرا کرمی- الهام علی
عکس: وحید مزاجردی 
 
 
 
  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 98073
الهام علی
تهیه کننده:

الهام علی